Dakgoot schoonmaken

dakgoot schoonmaken - Ter Wengel Bedrijfsdiensten

WAAROM EEN DAKGOOT SCHOONMAKEN?

Het is verstandig om uw dakgoot goed schoon te maken. Een schone dakgoot zorgt voor een goede afwatering van het regenwater via de regenpijp. Vaak liggen er echter toch nog takjes, bladeren, mos, vogelpoep en afval van bijvoorbeeld dakpannen.

GEVOLGEN VAN EEN VERSTOPTE DAKGOOT

Maakt u het niet schoon, dan raakt uw dakgoot of regenpijp uiteindelijk toch verstopt. De dakgoot kan dan door het gewicht van het water en vuil gaan doorhangen, scheuren of zelfs bezwijken. Het regenwater loopt langs de muur naar beneden. Dit heeft vaak weer een lekkage, aanslag of verrotting van bijvoorbeeld muren, (houten) deuren en kozijnen tot gevolg.

SCHOONMAKEN DOOR VAKMAN

Deze ellende kunt u allemaal voorkomen wanneer u regelmatig de dakgoot en regenpijp laat controleren en schoonmaken door een echte vakman. Bij de controle weten wij waar wij op moeten letten. Daarnaast moet het schoonmaken grondig gebeuren en is het vaak een lastige en gevaarlijke klus. Wij hebben de juiste materialen en kennis in huis om dit voor u op een veilige en verantwoorde wijze te doen.

WANNEER SCHOONMAKEN?

Wij adviseren altijd om minimaal één keer per jaar een controle- of schoonmaakbeurt uit te voeren. Dit varieert wel per situatie. Staat uw huis, bedrijfspand, garage of schuur in de directe nabijheid van een boom, dan is het zeker beter om het vaker na te (laten) kijken. Uit de praktijk blijkt overigens dat een controle- of schoonmaakbeurt vele malen goedkoper is dan de herstelwerkzaamheden aan uw woning, bedrijfspand, garage of schuur.

Niet van de regen in de drup komen? Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak.